Charge Amps Aura i garage

Ladda elbil i bostadsrättsförening

Höj värdet på era fastigheter genom att erbjuda laddplatser till medlemmarna. Vi på Laddexperten erbjuder en mängd olika alternativ för en skalbar elbilsladdning som passar för BRF:er och samfälligheter.

Intresserad av en offert? 👇

Installation av laddboxar till bostadsrättsföreningar

Vi hjälper BRF:er, företag & samfälligheter över hela Sverige

Bostadsrättsföreningar kan få ekonomiskt stöd från naturvårdsverket när ni köper & installerar laddboxar. Med stödet kan ni få 50% avdrag per laddplats upp till 15 000 SEK

Vi stöttar er i alla steg av processen där vi gärna kommer ut till er som BRF eller bokar digitala möten. Vi svarar på era frågor, tar fram olika alternativ och ser till att ni får den bästa lösning för er.

Alla våra installatörer är behöriga och professionella så att ni som beställer ska trygg längs hela processen. Vill ni veta mer om våra partners? Kontakta Hej@laddexperten.se

Är er förening intresserad av att investera i laddboxar men inte riktigt vet vart ni ska börja. Då är det perfekt att börja med att boka ett möte för att få svar på era frågor!

boka rådgivning
Varrannan bil laddbar

Investera i installation av laddboxar i er BRF

Av andelen nya bilar som såldes under 2020 så vara hela 36% laddbara. En siffra som har stigit markant under 2021, under september månad var den siffran hela 53%. Alltså mer än hälften av alla bilar som såldes under månaden var laddbara. Svenska handelskammaren förutspår att år 2030 kommer vi att ha

Det här innebär att vi kommer att se en enorm ökning av efterfrågan på laddplatser i Sverige. Vilket gör att de bostadsrättsföreningar som erbjuder laddplatser till sina medlemmar kommer vara väldigt attraktivt. Intresserad av att ska laddbox till er förening?

Boka rådgivning
Brett utbud av laddboxar

Skräddarsydd laddning för bostadsrätter

Förutsättningar och behov kan se olika ut därför är vi stolta över att kunna presentera en mängd olika lösningar. Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av laddboxar vilket gör att vi har något som passar för alla.

Vi stöttar er genom hela processen och erbjuder en kostnadsfri konsultation där ni får guidning utifrån era förutsättningar. Kontakta oss så berättar vi mer.

Är ni Inte helt redo än eller kanske är det några medlemmar som inte är övertygade? Ingen fara, boka ett kostnadsfritt möte med vår expert nu. Kan ske både digitalt & på plats

Boka ett samtal
Hur stor är investeringen?

Kostnad för laddbox till bostadsrätter?

Priset för att köpa en laddbox kan variera. Vad som avgör priset är framförallt hur snabbt du vill kunna ladda och vilka funktioner du önskar för din laddbox.

De billigaste laddboxarna börjar runt 5-6000 kr men är sällan optimala för större skala. Ett vanligt laddsystem anpassad för BRF:er & företag brukar landa på cirka 15-20 000 kr per laddplats. Krävs markarbete blir kostnaden högre. Kontakta oss om du vill veta mer vad som skulle passa er förening.

Får föreningen ta betalt för elen? 

Betalning för el till laddboxen

En vanlig fråga från BRF:er brukara vara vem tar ansvar för elen som konsumeras. Svaret på det är numera enkelt. Från och med 1 januari 2018 får bostadsrätter och samfälligheter ta betalt för elen de säljer via en laddbox.

De flesta boxarna som vi tillhandahåller har smarta lösningar för hur föreningen kan administrera betalning för elen som förbrukas i och med att bilen laddas. Men det går även bra att ta betalt för en schablonkostnad per månad.

Hur ansöker vi om bidrag för laddstolpar?

Vi hjälper er med bidragsansökan

Ansökningar för bidrag är alltid förknippade med mycket formalia och byråkrati. Därför hjälper vi alltid bostadsrättsföreningar med att göra en korrekt ansökan för att få bidrag för laddstolpar.

Ansökan om bidrag skickas till Naturvårdsverket och går att göra så länge det finns pengar kvar i bidragspotten. Därför är det viktigt att skicka in sin ansökan så fort som möjligt innan bidraget tar slut.

Boka kostnadsfri rådgivning

Hos oss kan du boka ett kostnadsfritt och kravlöst konsultationsmöte där vi går igenom era möjligheter och hur ni skulle kunna anpassa elbilsladdning i er förening. Är er förening intresserad av att investera i laddboxar men inte riktigt vet vart ni ska börja. Då är er det perfekt att börja med att Boka ett möte för att få svar på era frågor!

Vanliga frågor

Ja! De flesta av våra laddboxar har ingen fast kabel och kan därmed ladda alla bilar vare sig det är TYP 1 eller TYP 2-uttag

Föreningen själv beslutar vilket pris som ska gälla för medlemmarna som vill nyttja laddplatserna.

Ja! Ansökan för ekonmiskt stöd görs hos naturvårdsverket, något som givetvis hjälper till med. Bidraget ges som ett engångsbelopp på upp till 50% av priset dock på max 15000kr per laddpunkt.